Saariston Rengastie


Paha puute yleissivistyksessä on nyt paikattu.Tuntuu omituiselta sanoakkin se ääneen.En ollut koskaan ajanut Saariston Rengastie reittiä vaikka siellä suunnalla paljon pyöräilenkin.

Joskun kahdeksankymmentä luvun alkupuolella tuli reitti kierrettyä muutaman kerran.Silloin virallista reittiä ei ollut ja lautta kulki Mossalasta suoraan Kustaviin.Iniö jäi tulloin väliin, mutta nyt tuli sekin puute korjattua, neljäkymmentä vuotta myöhemmin.

Pyöräilijöitä on reitillä paljon.Onhan tuo kaikinpuolin hieno reitti ja nähtävää olisi matkan varrella runsaasti.

Itse ajoin Rengastien kotimatkana mökiltä.Kolme yötä mökillä ja siitä sitten aamu varhaisella Saariston Rengastietä kiertämään, tarkoituksena olla joskus yöllä kotona.Eihän tuo ole kuin 220km, mutta kaikkine odottamisineen aikaa kyllä kului runsaasti.Paljon jäi näkemättä kun oli koko ajan hieman kiire seuraavalle lautalle.Iniössä kerkesin sentään pysähtyä pizzalle ja käydä kaupassa ostamassa jotain ajon aikaista naposteltavaa.Niin ja Naantalissa oli vielä kahvitauko.

Muutama kuva tuli napsittua matkan varrelta.Tälläiselle maiseman tuijottelijalle olisi ollut paljonkin kuvattavaa, mutta eihän sitä juurikaan tullut pysähdeltyä kun meno maistui.


                                    Pyörä veneestä kiinteälle maalle ja matkaan.Hiljaista maalaisidylliä
Aamun hiljaisuutta Nauvossa

Sittenhän näitä lauttoja riitti, niiden väleissä ei tullut pysähdeltyä ja Iniön pizzakin jäi kuvaamatta.
Sitten saavutaankin jo Kustavin puolelle, lauttailut oli sitten siinä ja loppumatka kampien pyörittelyä.                     Kustavin tiellä tiiviimpi tunnelma ja kosteuttakin oli ilmassa riittämiin                      Myöhään illalla keli tarjoili parastaan yksinäiselle kulkijalle
Loppuun vielä sitä parasta, elokuun hiljaisessa pimeydessä ajamista ja kaiken kruunasi täysikuu.Kommentit

Suositut tekstit